Bolets comestibles d'Andorra


Imatge d'un marçot

Ja estan arribant els bolets a Andorra. Comencen a sortir amb les primeres pluges de finals d'estiu i els tindrem durant tota la tardor i una part de l'hivern. Així doncs, aneu-vos preparant, que el temps passa volant i hem d'estar a punt per a la caça de bolets! Però aneu amb compte, que no tots són comestibles. Avui us en presentem alguns de comestibles perquè no us equivoqueu:


El rovelló

Amb un color marró i un barret convex, el rovelló és un dels bolets més coneguts d'Andorra i Catalunya. El seu nom prové del fet que quan es talla, surt un líquid color òxid.


Cep negre

Aquest bolet está format per un primer capell hemisfèric i després més convex- aplanat. És de color més aviat castany o ocraci i té una superficies viscosa. Normalment apareix durant la primavera, l'estiu i principis de tardor.


Peu de rata

Bolet amb forma de corall i branques molt ramificades. Acostuma a "florir" en el període d'estiu-tardor.


Marçot

Amb un color blanc, el marçot est present quand arriba el fred, així que al novembre ja es pot arribar a veure. Però, sobretot, és visible durant els mesos de december i gener.


Carlet

Amb un color rosat i vermellós, fa contrast amb les làmines i el peu blancs. És un bolet que apareix a la tardor, especialment al mes de novembre.

#bolet #carlet #marçot #rovello #andorra #guiand #muntanya #gastronomia #comestible #fongs #bosc #peuderata